ingyen
webstatisztika
Szállítási információk | Eladó Kamagra

Szállítási információk

Rendelés, vásárlás útmutatás.

Kifizetési módok, termék átadás-átvétel

A vásárolt terméket a következő úton lehet kifizetni azonkívül kézhez kapni:

Előreutalással egy adott bankszámlaszámra: eszerint a legolcsóbb, mert a szállítási, csomagolási, amellett további anyagi terheket mi álljuk.

Rendelés, vásárlás útmutatás.Postai utánvétellel a csomag átvételekor a a postának, vagy a postásnak megfizetni az utánvétel összegét, attól függően, hogy a futártól veszi át a csomagot, illetve a postán. Az utánvétel díjának megfizetésekor kapja kézhez a megrendelt árucikkeket.

előreutalással történő fizetés azonfelül átvétel: az előreutalás olyan szempontból lehet pozitívabb, hogy ekkor a postaköltséget átvállaljuk, ezért sokkalta jutányosabban megveheti az árucikket. Midőn beérkezett a fizetség kereskedésünkbe, akkor aznap feladjuk az árut, ekképp 2-3 nap alatt véghezvihető a folyamat, valamint olcsóbb is.

előre utalásnál kérjük küldjön a KAPCSOLAT menüponton át egy levelet és akkor mi mindjárt elküldjük azokat az elérési lehetőségeket elektronikus levélben az Ön számára, amelyre utalni kell a fizetséget. Utalás közleményéhez adja meg azt a nevet, irányítószámot, amit a megrendelésben is eljuttatott nekünk, eszerint könnyedén be tudjuk azonosítani. Az áru elnevezését kérjük, egyáltalán ne adja meg az utalás közleményében, csak csupán a nevét azonkívül irányítószámát írja be, azt, amit a megrendelés esetében eljuttatott hozzánk!

Ahogy megkaptuk az utalást (ez rendszerint néhány óra, illetve 1 nap), arról SMS-ben értesítenek minket, és így aznap már postázzuk is az árut ajánlva, utánvétel nélküli levélként, mely egy, illetve maximum 2 nap alatt biztos eljut Önhöz, magától értetődően tapintatos dobozban.

Postai vagy futárszolgálati utánvételes vásárlás amellett birtokba vétel: Az utánvételes vásárlási mód a legnépszerűbb valamint a leggyakrabban választott. A postás a megrendelő címére viszi ki a küldeményt továbbá az utánvételi összeg kifizetésekor odaadja azt az Ön kezébe. Átlagban elmondható, hogy 20 000 forint alattig 1-2 dobozos rendelés esetén elsőbbségivel elküldött csomagok összes kiszállítási, valamint egyéb költsége csupán 1500 forint. Ez ár fölött, azonkívül a küldemény tömegének megnövekedése folytán, esetleg 1800-2100-2700 Ft is lehet a plusz kézbesítési összeg. A megrendeléskor ezt a házhozszállítási költséget hozzászámítja a számlázó rendszerünk a termék árán felül, eszerint láthatja Ön is, hogy részletesen mennyi is lesz a postázás költsége, így az áruval együtt pontosan mennyit fizet majd.

A postai utánvétel, vagy postai utánvét kifejezés azt mutatja igazából, hogy a forgalmazó feltüntet a csomagon egy utánvételi árat, amit óhajt, hogy a megrendelő a birtokba vétel során megfizessen. Az utánvéti ár a mi esetünkben az áru fogyasztási árából, a postázás díjából, valamint a csomagolási költségből adódik. Értelemszerűen ez az utánvételi összeg az igényelt terméket extra kiadásokkal emeli, amelyet a vásárlónak szükséges megfizetnie. A postai utánvétellel bonyolított kifizetés esetén a futárnak szükséges odaadni a dobozon lévő utánvéti árat, és ezzel a csomagot átveheti. Ha nincsenek otthon a címen, ír egy értesítést. A következő variáció a postahivatalban maradó utánvételes küldemény, amelynél a postán marad a küldemény, nem kerül kiszállításra továbbá mivel Önnek nem szükséges a saját címét megírnia a megrendeléskor, ekképp semmifajta értesítést nem fog kapni a postától, hogy küldeménye érkezett, ekképp Önnek szükségeltetik besétálnia a postahivatalba és megfizetni az utánvétel díját. A postahivatalban maradó termék bonyolítása azért nem ilyen könnyen kivitelezhető, amennyiben ekképp szeretné választani a vásárlását, okvetlenül olvassa el a következőket, mert feltéve, hogy már többszöri alkalommal vásárolt ekképp, akkor is megváltoztak a kézbesítés előírásai, amikről itt tájékozódhat részletekbe menően.

Szállítás postahivatalban maradó csomagként

Kérjük, mindenképpen olvassa el eme postán maradó felvilágosító információt, mert még ha Ön már gyakran is rendelt postahivatalban maradó árut és azokkal minden simán ment, de mostanában sokban változtak a postán maradó csomagok módszerére vonatkozó előírások!

Ez általában a legproblémásabb hozzáférési lehetőség a tények alapján, több okból kifolyólag is.

A kisebb postahivatalok, vagy a plázákban, vagy bevásárló központokban található posták nem fogadnak postán maradó csomagokat, eszerint azt visszajuttatják a feladóhoz. Azt ajánljuk, hogy az adott város, illetve település központi postájára (főpostájára) címezzék a rendelt küldeményt, feltéve, hogy lehetséges, és így máris kevesebb zavar lehetséges a birtokba vételnél. A postakeresűben olyan kicsi posták, továbbá plázák- üzletközpontjainak postái is olvashatóak, ahol nincsen postán maradó küldemény, szóval javasoljuk ne ezeket, hanem a központi (fő)postákat preferálja!

Temérdek ember nincs tisztában vele, hogy a postán maradó csomagok esetén semmilyen értesítést sem kapnak a postahivataltól. Hiszen nem is tudnák milyen címre küldeni az értesítést, mert az Ön címét nem is adta meg a megrendeléskor, hanem kizárólag a posta elérhetőségét, amit a postakeresűben választott. Ezt súlyosbítja még, hogy többször azt válaszolják a postahivatalba befáradó egyénnek, hogy nem lett elküldve, vagy nincs meg. Ilyenkor kérjük, írjon számunkra a KAPCSOLAT menüponton át egy levelet, ahol mi elektronikus levélben megírjuk Önnek a rendelés során felvitt küldeményazonosító számot. Ezzel már biztosan átadják majd Önnek az ajánlott levelét, amibe az árucikket pakoltuk.

A postahivatalban maradó küldemények beérkeznek a főpostára (1-es számú posta), és ha Ön nem oda kérte postán maradóként, akkor átszállítják az Ön által megadott elérhetőségű postára az Ön megrendelt küldeményét. Viszont, ha a főpostára kérte, akkor ott marad az 1-es számú postahivatalban.

alapvető tennivalók: A postán maradó küldeményeknél sohasem küldenek Önnek értesítőt, eszerint Önnek szükségeltetik a megrendeléstől számított egy-két napon belül befáradnia a kért című illetve számú postára az adott településen. Feltéve, hogy hét munkanapon belül nem jut be a postahivatalba, akkor a küldeményt visszaküldik a feladóhoz, azaz hozzánk. Ha a postahivatalban azt mondják, hogy nem jött ilyen csomag, vagy nem találják, abban az esetben a küldeményt azonosító RAG szám megadása után garantáltan megoldódik a bonyodalom! Eme számot a Kapcsolat menüpontra kattintva egy levélben kérje kereskedésünktől, és akkor mi eljuttatjuk Önhöz a lehető leghamarabb.

Legjelentősebb zavar a postahivatalban maradó küldeményeknél hogy a beérkezett csomagot (levél formájában) nem mindenkor képesek megtalálni elsőre a postahivatalban, csupáncsak egy úgynevezett küldeményeket azonosító (RAG) számmal, amelynél az összes postázott csomag holléte követhető. Az ún. küldeményazonosító RAG szám információja alapján már 100%-os biztonsággal ki tudják majd keresni a megadott postán az utánvételes ajánlott küldeményét, és kiadják Önnek az elvileg „még meg sem érkezett” küldeményt.Több esetben a postán a minimális ösztönzés azonfelül a kis fizetés eredményeképpen, amennyiben nincs pont könnyen megtalálható helyen a kért csomag, olyankor szívesebben azt mondják Önnek, hogy nem jött meg, illetve nem találják. Ez okból szükséges a küldeményeket azonosító RAG szám, ami ugyanakkor egy csomag nyomkövetési szám. Ezt a számot a Kapcsolat menüpont segítségével egy üzenetben kérje el tőlünk.

Az igénylést követő napon a csomagja mindenkor feladásra kerül a délután 16 óráig lebonyolított megrendelések esetén. A délután 4 óra után leadott rendeléseket, ha még van kapacitásunk, akkor szokásunk kiszolgálni, viszont ha nem áll módunkban, akkor másnap adjuk fel őket. A feladott minden létezCsomag saját RAG számot kap, ez okból kikereshető a posta számítógépe alapján.

A postán maradó rendelés utáni napon, kérésre elküldjük Önnek ezt a bizonyos küldeményeket nyomon követő számot, ámde e nélkül is bemehet a postára és kikérheti a csomagját, ha normális ügyintézők vannak, akkor megtalálják Önnek rövid idő alatt és birtokba veheti.

Ha valamely okból mégsem írnánk meg ezt a bizonyos RAG számot e-mailben, akkor vegye fel velünk a kontaktust, hogyha befáradt a postára és ott azt közölték Önnel, hogy nem jött meg a csomag, vagy nem találják. A Kapcsolat menüponton keresztül írjon számunkra egy rövid üzenetet!

Amiatt ilyen alapvető fontosságú, hogy valódi levelezési címet továbbá telefonszámot adjon meg, hogy a kapcsolatfelvétel lehetséges lehessen. Esetleg az ilyen postázási zavarnál tudunk Önnek telefonálni, amennyiben nem tud reagálni az üzenetünkre.

Házhozszállítás szokásos postai utánvétellel, házhoz történő küldésselHázhozszállítás szokásos postai utánvétellel, házhoz történő küldéssel

A szokásosnak és leggyakoribbnak nevezhető postai utánvétel házhoz való kiküldése esetén a postás kis értéknél (100 000 forintig) kikézbesíti a küldeményt a lakóhelyre, és akkor a csomag átvételekor le tudja róni a postai kiszállítás díját a vevő úgy, hogy ott rögtön a postásnak átadja az utánvételi árat. Az utánvétel összege az igényelt árucikk(ek) árából, a posta- utánvétes, és becsomagolási kiadásokból jön össze. A rendelésénélamúgy mindig szerepeltetjük a kiküldési költséget is részletesen, így tudhatja, hogy a rendelt árucikken túl mennyibe kerül a kézbesítés.

Házhoz való kiküldéskor utánvét során, ha nem talál senkit a megadott címen a postás/futár, illetve nagyobb értékű az utánvételi ár, olyankor rendszerint hagy egy értesítést az Ön postaládájában.

Sajnálatos módon azt kell a tények alapján közölnünk, hogy a kiküldési ellátás nem mindig ideális, többnyire értesítőt sem hagynak ott a postások/szállítók nem tudni milyen ok miatt, és ilyenkor azt a küldeményt, amit mi adtuk fel visszaszállítják vállalatunkhoz, mert Ön nem tudhat a csomagunk megérkezéséről, mert nem kapott róla értesítést, hogy menjen be érte a postahivatalba. A probléma elhárításának módja az, hogy a rendelést követően 2 nappal maximum, amennyiben nem viszik ki az adott lakáshoz a küldeményt, akkor írnia kell számunkra egy levelet a Kapcsolat menüponton keresztül. Ezután a küldeményeket azonosító /RAG/ számot megírjuk az Ön számára és ezzel biztos rátalálnak a postahivatalban.

Bármilyen nehézség, vagy 48 óránál régebbi rendelés esetén, ha nem kapta meg a csomagunkat, akkor kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot oly módon, hogy ír egy levelet a problémájáról a KAPCSOLAT menüponton keresztül!

Szállítás előre való utalásnál

Hogyha Ön előre elküldte cégünknek küldemény árát, olyankor az utalás beérkezését követően, aminél rövid szöveges üzenetben értesítenek minket, még nyomban aznap kézbesítjük a terméket. Az árut sima buborékfóliás kíváncsi szemek elől elzárt továbbá nem kitapintható borítékba csomagoljuk be alaposan, és nem írjuk rá, mit tartalmaz. A diszkrét csomagunk ajánlva kerül feladásra utánvétel nélkül.

Amennyiben esetleg el kellett mennie otthonról ekképp a postás/szállító nem tudta átadni, olyankor ott hagy egy értesítőt a postaládában Önnek. Ezzel kell besétálnia a postahivatalba és átvennie a fizetés nélkül odaadott tapintatos dobozú ajánlott küldeményét.

Feltéve, hogy nem lett bedobva értesítés továbbá már két-három napja rendelte az árut, akkor valószínűleg a postás vagy a szállító nem hagyott értesítőt Önnek, viszont a postahivatalban benn lesz a csomag. Amennyiben akkor sem fedezik fel, küldjön cégünknek a Kapcsolat menüpontban egy értesítést és mi segítünk Önnek! Az utaláshoz fontos fizetési információinkat ennek az oldalnak a legfelső részén nézheti meg a Fizetési módnál.

Szállítás gyorsasága, ideje, plusz sürgősségi szolgáltatás

A szállítás időtartalmának redukálása, amellett a kedves vevő minél megfelelőbb ellátása kereskedésünk elengedhetetlen irányvonala! természetesen a mérsékelt szállítási árakat alapul véve a magyar posta árai azonfelül gyorsasága az irányadó, illetve a szállítmányozási szakszolgálat (futárszolgálat).

A 16 óráig feladott megrendeléseknél aznap végbemegy a dropship, más szóval a küldemények közvetlenül a vásárlónak való szállítása. Eszerint az aznapi postára adásnál a postahivatal 24-48 óra leforgása alatt szavatolja a csomagok átadását a teljes Magyarországon belül. Eme időintervallum ténylegesen is is működik. A futárszolgálatok 24 órás teljesítést vállalnak.

Az összes küldeményt alapesetben normál sürgősségi plusz lehetőséggel vesszük igénybe, aminek plusz ára nem éri el a 90 Ft-ot se.

A megrendelő igénybe vehet postai plusz sürgősségi ellátást is (EMS), ami biztosítja, hogy a még aznap feladott rendeléseket másnap a kiszállító cég 5600 forintos összeg ellenében a nagyobb településekre, a városokba délelőtt 9-re a kisebb települések esetében maximum déli 12-ig kézbe adja.

A posta normál sürgősségi szolgáltatása nem szavatolja bizonyosan a másnapi kézbesítést, így feltéve, hogy valakinek feltétlen kellenek következő nap a termékeink, abban az esetben kérhet külön sürgősségi lehetőséget az úgynevezett EMS ellátást, amely esetén a posta biztosítja a következő nap déli 12 óra előtti kézbe adást.

Postázás díja, utánvétes fizetnivaló, csomagolási költségek a rendelésnél

A postai utánvétes kifizetés egy drágább megoldás, hisz az áru árán felül a postázás díját is az igénylőnek szükségeltetik kifizetnie, nem úgy, mint az előre történő utalásnál, mert akkor vállalatunk átvállalja teljes egészében a kézbesítési és más járulékos kiadásokat.

A kiszállítási, becsomagolási, azaz utánvéti költség összege átlagosan kevésbé értékes termékek esetében 1500 Ft alatti.

Az értékesebb, eszerint kissé súlyosabb csomagok esetén az 1800-2200-2700 Ft-ot is elérheti, azonban megrendeléskor a kiküldési összeget leírjuk önállóan az áru költségén kívül, így egyértelműen tisztában lesz vele, hogy mennyibe kerül a teljes igénylése összességében.

Az aktuális kézbesítési, utánvétes, csomagolási teljes díjat, ami pluszban rárakódik a termék árára, azt az igényléskor a rendszer kiírja Önnek.

A lehetséges legjutányosabb azonfelül legalkalmazkodóbb házhozszállítási variációt ajánljuk Önnek a legkomolyabb tapintatosság betartásával.

nehézségek és teendők a birtokba vétellel, kiszállítással kapcsolatban

Természetesen a kiszállítást valamint a feladást is csak emberek végzik, ezért néha hibázhatnak. Ezzel nem lehet probléma, minthogy az összes negatív dologra létezik megoldás az esetleges kényelmetlen bonyodalmak elkerülésére.

Nem pont azt a típusú vagy darabszámú terméket találta a küldeményben, mint amit kért a rendeléskor

Miután világhálón működő gyógyszertárunknak minden nap több, mint száz rendelést kell teljesítenie, ekképp elképzelhető, hogy valamely oda nem figyelés következményeképpen akaratlanul nem annyi illetve nem azt a terméket tesszük bele a csomagba. Ennek természetesen rendkívül csekély a valószínűsége, azonban, ha ez megesett Önnel, abban az esetben sincs probléma, mivelhogy nincs más tennivalója, mint a lap alján levő levélküldő panelen eljuttatni nekünk egy reklamáló üzenetet, amelyet rögtön felderítünk még aznap, továbbá hogyha eszerint zajlott, abban az esetben korrigáljuk a hibánkat természetesen grátisz.

Az árut széttörve illetve szétszakadva kapta meg a csomagból kivéve

Sajnos a postázás közben a nem megfelelően kezelt és kiszállított csomagok bizony sérülhetnek. Az ilyen hibás küldeményekre a Magyar Posta szavatol garanciát, gyógyszerkereskedésünk nem tud kártérítést nyújtani a más különböző futár cégek által okozott sérülésekért.

Az ilyen probléma általában csupán igen ritkán jelentkezett, pedig a vásárlók szóltak, hogy a levél /bliszter/ el van szakítva, ellenben ettől még semmilyen baja sem lett a gyógyszernek, ekképp nem óhajtottak az elképzelhető csekély sérüléseken panaszkodni.

Nem kapta meg a küldeményt időben

Cégünk nagyon ügyel a gyors, még azon a napon történő dropshipre (kiszállításra), ekképp minden nap feladjuk a 16 óráig kitöltött rendeléseket. Ezeknek 1 illetve maximum 2 nap alatt oda kellene érnie az egész Magyarországon belül bárhová. Ha két napon belül nem kapta kézhez a csomagját, akkor mindenféleképpen jelezze ezt számunkra oly módon, hogy a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy levelet küld a gondjáról, melyben jelölje meg, hogy milyen jellemzőkkel valamint milyen féle árucikket rendelt, ami eddig még nem jött meg.

Annak, hogy vajon miért nem kapta kézhez a csomagját, véleményünk szerint az alant olvasható okai lehetnek:

• Nem kapott értesítést, ezért nem fáradt be felvenni a postára, amellett hozzánk visszaküldték a csomagot. Ez a dolog rendszerint a postán maradó csomagok esetében történhet meg, illetve abban az esetben, amennyiben abban a városban, településen az utánvételes csomagokat intéző kézbesítő postás vagy futár és a szokott postás nem ugyanaz az ember. Ilyetén hiába panaszkodik a már esetleg jól ismert postásánál, merthogy nem is ő kapja az utánvételes csomagok hazaszállítási munkáját. Még hagyományos címre való kiszállításnál is megtörténik esetenként, hogy nem hagynak a helyszínen üzenetet, így Ön nem szerez tudomást a csomagról és néhány nap múlva visszaküldik a feladóhoz.

Azt tanácsoljuk, hogy okvetlenül üzenjen nekünk, amennyiben a rendeléstől számítva legfeljebb 48 órán belül nem nem jött meg az ajánlott utánvétes küldeményünk, és akkor mi adunk egy küldeményeket azonosító számot (ún. RAG számot), amivel már be tud menni a postára és odaadják Önnek értesítő nélkül is a csomagot. Azaz 48 óránál tovább semmiféleképpen se várjon, hanem juttasson el számunkra a KAPCSOLAT menüpont segítségével egy levelet!

• A küldemény a postán elveszett. Ilyen esetben Önnek úgyszintén közölnie kell velünk, hogy a küldeményünket nem kapta kézbe. Mi utánanézünk, és ha elveszett a termék, abban az esetben annak az értékét a postahivatal cégünknek megadja, ámde még aznap, amikor ezt megtudtuk amellett beigazolódott, hogy elkallódott, abban az esetben mi egyből feladjuk az Ön számára újból az igényelt árut és így a következő napra jó eséllyel oda is érkezik.

Ilyenre különben egyszer volt eddig precedens. Az a leglényegesebb, hogyha nem érkezett meg a küldemény, abban az esetben feltétlenül jelezzen nekünk, mert az biztos, hogy kiküldjük aznap adu. 4 óráig leadott igényléseket!

• Nem lett kiküldve a csomag.

Internetes patikánknak mindig van raktáron bármilyen mennyiségű készlete, ezért jóformán garantált, hogy nem fordulhat elő, hogy elfogynak a gyógyszerkészítmények, és nem tudjuk postára adni a rendelt árucikkeket. Netalántán bekövetkezhet az, hogy az igénylés kivitelezését követően valamelyik levelezési rendszer nem továbbítja a rendelést vállalatunkhoz. Ilyesmire még nem tudunk egy precedenst sem.

 

Nyomkövetési vagy küldeményazonosító szám, úgynevezett RAG szám elküldése Önnek elektronikus levélben, amennyiben nincs meg a csomag

Ha azt a felvilágosítást kapja a postástól, vagy a postahivataltól, hogy semmifajta küldeménye nem jött Önnek, abban az esetben már-már bizonyos lehet benne, hogy a postahivatalban elkeveredett a küldemény. Ilyenkor egy úgynevezett küldeményeket azonosító RAG számot igényelnek, mert az összes küldeménynek van egy saját azonosítószáma, és az alapján már meg tudják találni az Ön küldeményét a postán a számítógépes adatbázisukba begépelve. A küldeményazonosító RAG szám megmutatását, vagy bemondását mindenkor a postán szükségeltetik végezni, és nem a postásnak/szállítónak mondani, hogy nézzen utána.

Eme csomagokat nyomon követő szám mindig két betűvel indul továbbá 14 szám követi. A 2 betű, mellyel kezdődik, az „RL” és utána 14 darab szám.

A csomagját 16 óráig megtett megrendelésnél még aznap feladjuk, és egy vagy két nap múlva már át is veheti. Ha legfeljebb 2 nap elteltével nem kapta kézhez, akkor mindenféleképpen írjon számunkra a Kapcsolat menüpontra kattintva egy levelet a bajával – adataival, és mi azonnal visszaírunk azonfelül megadjuk az Ön számára ezt a küldeményazonosító RAG számot. Eme RAG számmal be tud fáradni a postára, ahol ezzel már a számítógépbe begépelve jól tudják majd, milyen csomagról van szó, valamint előkeresik Önnek.

Tapintat, küldemény külseje- külleme

Vállalatunk alapvető kívánalma a tapintat! A rendelése egyáltalán nem fog kiszivárogni harmadik fél felé, azt harmadik félnek nem adjuk át. Számos személynek meglehetősen nagy gondotokoz, hogy hová is kérjék a küldeményt, nehogy valaki is rájöhessen. Még a szüleivel illetve más közös háztartásban él valakivel és ezért nem kíván kényes kérdéseket, így kerül elő a kérdés, hogy hova rendelje a csomagot?

A megoldás pofonegyszerű azonfelül persze a legdiszkrétebb. A postahivatalba postán maradó küldeményként. Amiatt is annyira kiváló ez a mód, mert így Önnek még a személyes adatait sem muszáj számunkra megírnia, hanem csupáncsak a postahivatalnak a számát vagy a címét (bármely nagyobb település főpostája az 1. számú posta), amit a postakeresűnkből tud majd kijelölni. Azért ez a dolog nem ennyire egyszerű, jó néhány útmutatóból azonfelül tennivaló akad a postahivatalban maradó küldeményeknél. Amennyiben postahivatalban maradó küldeményt akar igényelni, azaz hogy, hogy a postahivatalban benn maradhasson a küldeménye és ne küldjék ki, olyankor ezt mindenképpen tanulmányozza át precízen: szállítás postán maradó csomagként!

A csomag illetőleg a levél külsejeA csomag illetőleg a levél külseje

A kiküldött csomagok külseje továbbá látványa hallatlanul puritán, semmi sem utal a tartalomra. A feladóként egy magánszemély nevét írjuk rá a kényelmetlen kérdések elhárítása céljából. A küldeményt szokásosan levélként adjuk postára, mert ekképp kevesebb pénzbe kerül a csomagénál. A küldemény (levél) egy bélelt légbuborékos boríték, melyet még kitapintani se lehetséges, valamint eszerint nem szokott sérülni sem a levél tartalma, nálunk a gyógyszerek.

A kisebb értékű vagy súlyú- illetőleg nagyságú megrendeléseket eszerint egy béléssel rendelkező levélben postázzuk, amelynek külseje a következő képen figyelhető meg:

A nagyobb árú, illetve súlyosabb, nagyobb térfogatú megrendeléseket kartondobozban küldjük.

Amikor telefonálunk Önnek a rendeléskor adott telefonszámon

A rendelésben megadott telefonszámon csak teljesítési, kiszállítási bajok során telefonálunk Önnek a végső esetben, hogyha leveleinkre nem felel egyáltalán. Az igénylés tudomásul vétele miatt semmiféleképpen se zaklatjuk telefonon, hanem kizárólag egy visszaigazoló elektronikus levelet juttatunk el Önnek.

Esetleg akkor hívnánk fel Önt, ha sürgős hazaszállítást szeretne másnapra. Amennyiben talán a megadott rendelési információk nem teljesek, úgy nem tudjuk teljesíteni a rendelést. A telefonhívásnál mindenkor a megrendelést leadó embert kérjük telefonhoz, illetve megbizonyosodunk arról, hogy kivel tárgyalunk, és ha felesége vagy a barátja veszi fel a telefonját, abban az esetben ne aggódjon csupán egy eltévedt hívás voltunk egy rejtett számon, amit nem tudnak visszahívni, vagy visszakeresni. Ebből Önnek nem származik bosszúsága! Eszerint a diszkréció tökéletes.

Garancia

Gyógyszerkereskedő vállalatunk a Nemzetközi Gyógyszer Szövetség összes tanúsítványával bír, azonkívül az összes termékére pénz visszafizetési vagy csere garanciát ad tisztelt vevőinek!

Internetes gyógyszerkereskedésünkben soha nem fordulhat elő semmilyen körülmények között sem, hogy az illegális gyógyszerárusokhoz hasonlóan hamis termékeket küldjünk az Ön számára. Kereskedésünk jó hírneve, legitim működtetési jogosítványa, netes gyógyszertári azonfelül gyógyszer értékesítési felhatalmazása miatt sem engedhetné meg magának, hogy lemásolt gyártmányt áruljon, mert olyankor bevonnák a cég összes jogosultságát. Megszüntetnék státuszát, pedig mi a mi országunkon kívül még 31 gyógyszergyárral, 895 hagyományos gyógyszertárral állunk szerződésben. Ezen kívül még 18 országban léteznekjól prosperáló online gyógyszerkereskedéseink.

A következőkben leírjuk Önnek azt a három legnagyobb szövetséget és testületet, amik a gyógyszerkereskedések, továbbá internetes gyógyszerkereskedések üzemeltetését, szolgáltatásait, amellett a megrendelt, illetőleg kiszolgáltatott gyógyszereket megvizsgálják azonfelül figyelemmel követik, gyenge minőség esetén felfüggesztik a patika üzemelését, azonfelül megvonják az üzemeléshez nélkülözhetetlen felhatalmazásásait.

A Kapcsolat menüpontra kattintva előjönnek Önnek teljes képernyőben vállalatunk amellett az internetes gyógyszerkereskedésünk nevére szóló legkomolyabb szintű multinacionális gyógyszer ellenőrzési szervezetek hitelesített tanúsítványai. Az engedélyek képeken láthat majd a domain nevünket jelző sorozatos vízjeleket, amit az okból volt szükséges rátennünk, hogy a nem legálisan funkcionáló, hamisított gyógyszereket kínáló webshopok ne bírják másolni e hivatalos tanúsítványok okiratait azonfelül átírni a saját nevükre.

• FDA /Food and Drug Administration/ engedély,

• CIPA /Canadian International Pharmacy Association/ engedély,

• VIPPS /Verified Internet Pharmacy Practice Sites/ engedély a KAPCSOLAT menüpont alatt ellenőrizhetőek az összes hivatalos adatunkkal egyetemben.

Ezen törvényes okmányok áttanulmányozásával már világosan láthatja, hogy cégünk egy törvényesen kereskedő online patika, és nem a tucatnyi törvénybe ütköző nem eredeti gyógyszerértékesítő website-ok egyike, amikre a HENT, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület is ráirányítja a figyelmet.

Vállalatunk ezen kívül csere jótállást, végső esetben pénz visszafizetési garanciát is nyújt valamennyi készítményére, az alább felsorolt jótállási körülmények mellett, hogyha:

• Ön felnőtt korú.

• Ön nem szedett drogot, tudatmódosító szert szedés közben vagy előtte.

• Ön követte a szerre vonatkozó útmutatókat teljesen.

• Ön nem használt koffein, taurin, és/vagy alkohol alapanyagú ételt, innivalót, vagy egyéb különböző terméket a gyógyszer használata mellett és/vagy előtt.

• Ön nem szenved szív, máj, vese, tüdőbetegségben azonkívül nem szed erre medicinákat.

• Ön nem használ nitrátot tartalmazó, illetve egyéb különböző értágító, intenzív vérnyomás csökkentő, illetve vízhajtó szereket.

• Ön nem pánikbeteg, nincs semmilyen pszichológiai panasza, valamint nem használ antidepresszánsokat.

• Önnek önhibáján kívüli okokból nem használt ez a készítmény.

• Ön beleegyezik abba, hogy IP címét továbbá személyes adatait az adatbázisunkban tároljuk.

Ha megfelelt ezen felsorolás követelményeinek, azonkívül a gyógyszer önhibáján kívüli okokból nem hatott az Ön számára, visszaadjuk a tabletta árát, vagy kicseréljük egy más alapanyagú termékre elsőként.

Pénz visszaadási vagy esetleg kicserélési garancia érvényesítésének gyakorlata

Ha előfordult, hogy Ön valamennyi utasítást betartotta és mégsem segített a patikaszerünk, akkor kiválaszthatja, hogy a pénzét óhajtja kézhez kapni, vagy cseréljük ki a termékét egy más hatóanyagú gyógyszerre. Alapesetben kínálunk Önnek egy más alapanyagú cserekészítményt, amit egészen díjtalan kiküldünk Önnek. Legnagyobb hányaddal másik alapanyag már biztos siker szokott lenni, mert megeshet olyan eset igen ritkán, hogy egy alapanyag valamiért nem eredményes valakinek. Pedig ha próbára tesz egy eltérő hatóanyagú gyártmányt, abban az esetben megdöbben a megelégedettségtől, azonfelül mindjárt másképpen viszonyul cégünkhöz.

Amennyiben vissza óhajtja igényelni a pénzét

Akkor nincs egyéb tennivalója, mint, hogy juttasson el számunkra a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy reklamációs levelet, és akkor kapni fog egy Claims Identification Number-t, tehát egy reklamációs azonosító számot. Ezzel a panaszbejelentő számmal kérjük, adjon fel a gyógyszerkereskedésünknek egy kérvényt hagyományos postai úton arra a névre továbbá címre, melyről a csomagja jött. Ebben a kérvényben kérjük, írja oda az Ön kedves nevét, személyes adatait, amellett a előforduló gondját a tablettával kapcsolatban. Kérjük, tájékoztasson bennünket e levélben, hogy miféle eredményt és mellékhatást vett észre a tabletták szedésekor, illetve valamennyi, a hatással kapcsolatos tettét. Pl. fogyasztott-e koffein-tartalmú italokat, és/vagy szeszes ital a szedése előtt vagy alatt, és használt-e párhuzamosan vele másmilyen medicinákat, azonkívül hogy hány éves. Ha feladta ezt a papír alapú kézzel írt levelet a szállításkor kapott névre és postafiók címére, abban az esetben kérjük, juttasson el számunkra ismét a Kapcsolat menüpont segítségével egy levelet, melyre 24 órán belül válaszolunk.

Ha megjött vállalatunkhoz a levele és feldolgoztuk (4-10 nap), akkor kivizsgáljuk ,hogy mi történhetett, és amennyiben Ön a használati utasítás szerint járt el valamint minden lényeges elvárásunkat követte, abban az esetben jár Önnek a jótállás, ekképp visszafizetjük Önnek a kiadását! Kérjük szépen, ilyen esetben ne felejtkezzen el a kézírásos levelében megadni az utaláshoz nélkülözhetetlen személyi adatait. Egyes-egyedül kézírásos üzenetet fogadunk el, mert azt le kell fénymásolnunk továbbá bevinni a központba az adminisztrációhoz. Hogyha akármelyik adatát nem írja le, ami alapvető a pénz visszafizetési garancia teljesítéséhez, akkor az átutalást nem tudjuk teljesíteni. elsőnek, kérjük, postázza vissza a rendelt portékát, mely nem használt, és mi ellenőrizzük, hogy cégünktől származik-e. Postára adás előtt mindig egy rejtett jelzést erősítünk a medicina levelére, dobozára, ekképp tudjuk, hogyha nem gyógyszerkereskedésünktől ered a visszaszármaztatott gyógyszer. A pénz visszaadási jótállást pusztán abban az esetben áll módunkban teljesíteni, amennyiben a szer leveléből /bliszter/ pusztán konkrétan legfeljebb 1 szem hiányzik, vagy zselékészítmény esetén egy zacskó. Amennyiben több szem nincs meg, abban az esetben nem fogjuk tudni egyik fajta garanciát sem biztosítani az Ön számára még aktív reklamáció esetén sem!

Ha Ön a garanciáját meg szeretné kapni, abban az esetben kérjük, a KAPCSOLAT menüpontra kattintva juttasson el hozzánk egy levelet, csatolva hozzá a Claims Identification Number-t, tehát az egyedi reklamációs azonosító számot, azonkívül írja le a bankszámlaszámát amellett az átutaláshoz szükséges minden adatát. Hogyha ezeket az adatokat 16 óráig megírja nekünk, abban az esetben még aznap visszautaljuk a kiadását, amely 1 napon belül beérkezik a számlaszámára. Erről az eseményről egy képernyőmentést tárolunk, hogyha netalántán nem hinné el nekünk, hogy átutaltunk az Ön számára. A rendelés leadásával mindezen szabályzatot Ön jóváhagyja.

Ha ki szándékozzacserélni a gyógyszert

Hogyha az Ön számára valamiért nem volt hatékony a küldött medicina, illetve nem reagált pozitívan éppen arra a hatóanyagra, azonban a pénzvisszafizetéssel nem jut előbbre, hanem szívesebben megpróbálkozna egy eltérő alapanyagú szerrel, abban az esetben kérjük, írjon számunkra egy reklamáló levelet a KAPCSOLAT menüponton keresztül. Ilyenkor majd küldünk egy Claims Identification Number-t, értsd egy panaszbejelentő azonosítási számot.

Ezután írjon számunkra egy kézzel írt papír alapú kérelmet arra a névre és postafiókcímre, amely a rendelt küldemény átvételekor annak feladójaként szerepelt! Eme kérvényben szépen kérjük, írja le az Ön becses nevét, személyi adatait, hogy milyen lakáscímre vagy postacímre postázzuk pontosan a csere terméket azonfelül még azt is, hogy mire óhajtja, ha kicserélnénk a készítményt! Általában felkínálunk Önnek a hozzáértésünk alapján egy másik különböző alapanyagú terméket, mely cégünk szakemberei szerint már hatékony lesz. Amennyiben a két árucikk ára között különbség van, az utalással, egyeztetés után kivitelezhető.

Aztán Önnek nyugtázzuk a kérelmét, ami után nincs más teendője, mint hogy visszaküldi postahivatalban ajánlva, a kézírásos papír alapú üzenetet (benne a személyes adataival, telefonszámával, a kicserélendő gyógyszer nevével, a Claims Identification Number számával, vagyis az egyedi reklamációs azonosító számával egyetemben); amellett az igényelt küldeményén szereplő Feladó nevére és postafiók címre (ez lenne vállalatunk) a bontott valamint megmaradt patikaszert szíveskedjék visszajuttatni.

Amennyiben megérkezett gyógyszerkereskedésünkhöz a nem megfelelő gyógyszerkészítmény, az Ön személyes adatai és a Claims Identification Number /reklamációs azonosító szám/, olyankor azt feldolgozzuk és egy-két napon belül a levélben leírt adatok segítségével postázzuk az Ön részére a csere készítményt. A kézzel írt offline (papír alapú) levélre amiatt van szükség, mert gyógyszerkereskedésünknek le szükséges fénymásolni a hozzánk megírt levelét valamint el szükséges küldeni a központnak adminisztrációs munka.